Older newsRecent news
Competition
>
News 
Vidmar and Puigblanque win in Puurs

Vidmar and Puigblanque win in Puurs

Maja Vidmar and Ramon Julian Puigblanque win the Belgian round of the Lead climbing Worldcup in Puurs. The Slovenien with a small advantage, the Spaniard by atomizing his competitors.

At the Belgian side, no finalist. Chloé Graftiaux finishes 9th… Muriel Sarkany and Alix Graftiaux 12th and 18th. First male, Jérôme De Boeck takes the 27th place.
In speed climbing, victory of the Ukrainian Svitlana Tuzhylina and the Venezuelan Leonel de las Salas.

Classifications on this page.(0)


You must be logged in to leave a comment

Register


29/09/2008
Nog een geluk dat de presentator Muriel wist te zeggen dat ze die volgende greep onderhands moest nemen anders was ze nog veel sneller gevallen dan de aandelen van Fortis.

En Johanna Ernst kreeg dan blijkbaar toch meer dan de 5 frank die ze in Antwerpen op straat zou krijgen van diezelfde presentator.

En dat je de parcours bij het moeilijkheidsklimmen best aan een speedtempo klimt is ook een nieuwigheid waarmee de presentator me van mijn stoel blies. Hoe sneller je klimt hoe minder moe je wordt. Interessant!!

En wie weet, misschien mist Mina Markovic de eerste plaats wel omdat ze in de halve finale viel toen ze door de presentator aangemoedigd werd:

Come on Maja, come on!


klimfreak

29/09/2008
zijn mooi inzicht in de dynamische passen die hij beschreef als 'dit is nu een dyno of jete; het op een neer bewegen van het lichaam om naar de volgende greep te geraken' heeft mij moeite gekost om mijn ice-tea fleske ni naar zijne kop te smijten. zijn interviews waren anders ook wel schitterend en goed getimed. volgende keer beter?

29/09/2008
Wel wel, presentator zijn is geen makkelijke job

Neem Christopher als voorbeeld (officiele presentator van de FFME wedstrijden). De kerel wordt elke keer grappiger met zijn commentaren. Soms een beetje overdreven
maar, na een paar waarschuwing, doet hij nu het verschil doen tussen aanmoediging en tips.

In Slovenia & Tsjechië heb ik ook wedstrijden bijgewoond. Er waren daar geen enkel aanmoedigingen voor buitenlanders...

Hube

29/09/2008
Voor alle duidelijkheid... Chloé heeft ook een 37- gekregen.
Had ze deze greep kunnen fixeren of had ze in de qualificaties de route ook kunnen toppen, dan had ze wel mee doorgemogen naar de finale.
't Was dus kantje-boordje.

29/09/2008
iemand enig idee wat precies de niveaus waren van de routes in halve finale en finale (zowel bij dames als heren)? Kon ik niet direct ergens terugvinden.

Merci!

29/09/2008
Als je met een publiek zit waar de helft met moeite weet wat klimmen inhoudt, dan was deze commentator schitterend.
Te weten dat hij normaal gezien turnwedstrijden verslaat ... Chapeau voor wat hij heeft bereikt op die twee dagen. Voor hij eraan begon, wist hij zelf ook niets van klimmen. Wie doet hem dat na?

30/09/2008
jete dyno is dus een dynamische pas zoals hij dacht. en ja, hij had ook gelijk toen hij in het interview dacht dat kleine grepen (vaak) moeilijker zijn dan grote grepen. proficiat!! ik had het zeker niet beter gedaan!. hopelijk vinden ze volgend jaar iemand die deze sport even goed kan presenteren! mss een golfer of een zwemmer... Ik heb trouwens gehoord da als ge hem int echt tegen komt ge hem zo 5 frank zou geven...

30/09/2008
De reden dat Chloë Chraftiaux niet in de finale zat is niet omdat ze een bepaalde greep niet heeft gehaald, maar omdat ze niet bij de beste 8 klimsters behoorde. (zie reglementen)

Ze heeft in de halve finale inderdaad exact dezelfde greep getikt dan de 2 personen die net wel naar de finale mochten, maar dat was omdat die 2 in de selectie beter waren gestrand.

Had Chloë in de selectie en halve finale exact dezelfde greep gehaald dan de 8e persoon in ranking, dan mocht ze als uitzondering wel naar de finale.Newsarchive 

News 
7th in Kranj, Anak Verhoeven ends up 4th of the World Cup 2014

Competition 7th in Kranj, Anak Verhoeven ends up 4th of the World Cup 2014

Last weekend, it is with a 7th place in Kranj that Anak Verhoeven finishes her first adults international season. Being very regular, the Belgian finishes like she started. With a place in the final. Anak got a 4th place in the general ranking.


Loic Timmermans in silver at the Youth World Championships in Nouméa

Competition Loic Timmermans in silver at the Youth World Championships in Nouméa

Loic Timmermans ends in a perfect way his youth career. He has been on so many podium since he is a young kid and got this morning his last medal. During the Youth World Championship that took place in Nouméa, the Belgian ended in silver in Junior.