Title | Posted by | Replies | Views | Last reply | |
scheenbeenvliesontsteking |
Sanne* | 17 | 13688 | 13-5-2017 13:55 |
Last reply
scheenbeenvliesontsteking
hey,
Ik heb al 2 maand last van een scheenbeenvliesontsteking.
Aangezien ik op dat moment niets anders van sport deed,vermoed ik dat ik het heb gekregen door het klimmen. De dokter vond het ook raar maar hij zei dat je dit kon krijgen bij alles waar je je overbelast.
Iemand vertelde mij ondertussen wel dat je veel kracht zet op je tenen bij het klimmen wat je scheenbeen belast. En die uitleg lijkt mij wel te kloppen.
Maar dan nog, ik heb nog nooit gehoord van een klimmer met scheenbeenvliesontsteking.
Dus ik vroeg mij af of iemand mij hiermee kon helpen. Want ik ben het grondig beu om niet meer te kunnen sporten...
dankje
Mijn vriendin heeft dit gekregen op een moment toen ze amper 200 meter kon wandelen (na autoaccident)
Kan dus van elke soort van overbelasting komen ...
Niet perse van iets speciaals. Misschien veel solden gedaan? 200 meter gelopen op macadam (prachtig woord)? ...
Ik weet niet wat ik heb gedaan.
Normaal kan ik midden augustus terug beginnen klimmen, daar kijk ik al naar uit...
Dat wat je zei, over elk soort belasting, zou wel goed kunnen. Want ik ben onlangs gaan zwemmen (vooral op armkracht) en 2 dagen nadien had ik nog pijn.
Dus ik moet nu echt gewoon rusten en hopen dat het snel beter wordt.
Dankje voor de reactie
Beenvliesontsteking:
ijsfricties, lichte stretching scheenbeenspieren, versterken antagonisten (tegenhangers geïrriteerde spieren) en eventueel biopunctuur (vele infiltraties met bijv traumeel gedurende enkele sessies). Nadien goed evalueren en zoeken dus hoe je het gekregen hebt en dit aanpassen.
hallo,
ik heb ook enorme last gehad van beenvliesontsteking. Het is inderdaad een overbelasting. Ik heb het gekregen van de combinatie te veel lopen en te veel klimmen.
Maar daarvan niet alleen. Ik had blijkbaar steunzolen nodig. Ik ben er enorm goed mee geholpen.
Het is maar een tip eh!
groetjes
elske,
Hoe ben je bij die steunzolen terecht gekomen?
Ga je daar eerst voor naar een dokter die je dan naar een specialist doorstuurt, of hoe zit dat?
'k heb vroeger ook (veel) last gehad van beenvliesontstekingen. Er werd mij toen verteld dat dit voornamelijk komt met mensen die idd extreem belasten, klassieke voorbeelden: spurters, springers, tumbling (tot welke categorie ik behoorde), ... of je het ook van klimmen kan krijgen durf ik mij niet over uitspreken maar het zou me in elk geval wel verwonderen (misschien toch de oorzaak ergens anders gaan zoeken?).
De raad die ik jou kan geven is om zeker lang genoeg te rusten voor je terug begint te sporten anders ga je heel snel terug vervallen en wordt het telkens alleen maar erger. Ik kon het ook niet laten en uiteindelijk kon ik zelfs niet meer gaan wandelen zonder die typische "pijn" te voelen. Het heeft dan uiteindelijk ook jaren geduurd voor ik er helemaal vanaf was.
ivm steunzolen:
in elke gescpecialiseerde sportzaak is het mogelijk om steunzolen te laten maken. 70 a 80 eur. versleten na +- 1500km (zelfde als een loopschoen)
Dit is echter geen goede oplossing als je een grote correctie nodig hebt. (is eigenlijk een soort meccano, beperkt aantal mallen waarop ze afhankelijk van je klacht stukjes opplakken)
Ga je voor volledig op maat gemaakte steunzolen, dan ben je ongeveer 200 eur kwijt voor je eerste paar. Deze passen ze opnieuw aan elk jaar tot dit niet meer mogelijk is.
Ik draag sinds september ook steunzolen en ik heb wel het gevoel dat die helpen. Soms komt de pijn nog wel terug maar nooit voor lang.
De dokter heeft mij doorgestuurd naar een winkel waar ze zolen maken.
Ik heb ondertussen al van veel mensen een uitleg gekregen over scheenbeenvliesontstekingen. De ene dokter zei dat ik voor een paar maand helemaal niet meer mocht sporten. Toen heb ik dus 4 maand stilgelegen.
Een andere dokter zei dat ik wel mocht blijven sporten, maar rustig aan. Van haar moest ik mijn kuiten masseren en stretch oefeningen doen. Bij mij heeft de tweede methode veel meer effect gehad.
Dus ik denk dat er heel veel meningen over zijn. Wat wel meestal terug komt is: stretchen, ijs leggen en zolen dragen.
Veel succes allemaal.
dit kan zeker komen door te klimmen.
verkorte achillespees, verkrampe kuitsspieren kan tot beenvliesontsteking leiden.
steunzolen kunnen helpen? als je ze nodig hebt. ga eens neer een goeie (sport)dokter.
Toen het bij mij heel erg was moest i eerst 2 weken volledig rusten. dan moest/mocht ik een tijdje alleen aquajogging doen van sport en daarna kreeg ik een loopschema; wat echt moeilijk was want dat begon met 200 m en ik MOCHT echt niet meer doen...
Ik heb eens een half jaar gesukkeld met een ontstoken scheenbeenvlies, maar dat had wel een 'externe' oorzaak. Namelijk een betonijzer-piket die tegen loopsnelheid temidden van mijn scheenbeen terecht kwam... Pijn!
Veel beterschap!
IVM Steunzolen
De best geplaatste persoon ivm steunzolen is een PODOLOOG. dit is een specialist hiervoor.
Die meet heel nauwkeurig welke correctie je nodig hebt.
Prijs varieert van de ene Podoloog bij de andere
Dit wordt nog niet terugbetaaldt door ziekenkas maar meer dan waard.
Steunzolen die niet om maat gemaakt zijn (zoals in sport winkels) zou ik niet aanraden want die kunnen meer kwaad doen dan goed.
Een beetje te vergelijken met een bril, indien niet de juiste sterkte kan die op lange termijn ook eerder je zicht verslechteren dan verbeteren, ook al denk je in het begin dat het helpt.
indien gewenst kan ik je wel een zeer goei doorgeven in het Gentse
steunzolen
hey,
steunzolen zouden inderdaad kunnen helpen bij scheenbeenvliesontsteking.
Net nog nieuwe steunzolen laten maken voor mijn zwakke knieën: gewoon afspraak maken met podoloog of orthopedist, onderzoekje, steunzool laten maken (bij mij in het AZ St-Jan in Brugge werd dit gedaan ter plekke door een externe firma), steunzool afhalen.
En effe een misverstand rechttrekken: steunzolen worden wél terugbetaald door het ziekenfonds!! De mijne kostten mij 114 euro, maar hiervan wordt 46 euro terug betaald! Kan zijn dat tarieven wel verschillen van soort steunzool en ziekenfonds, maar je hebt om de twee jaar recht op nieuwe steunzolen! (en dat is aan te raden, want de steun verminderd op den duur wel)
Grts!
Elyne
jaapi
daily client
185 posts
Climbing is not about holding on, it's about letting go...
6-6-2011
18:55
misschien ff verduidelijken...
steunzolen via een orthopedist zijn idd terugbetaald. tarieven afhankelijk van mutualiteit.
steunzolen (en onderzoek ed) van een podoloog zijn niet terugbetaald.
Deze laatsten zijn volgens mij wel veel beter...
steunzolen doen soms meer kwaad dan goed
Veel plezier met jullie steunzolen, maar bij mij veroorzaakten die (op maat gemaakte) dingen net een extra overbelasting en... botvliesontsteking Blessure erbij dus ipv blessure weg...
Stretchen, trainingen voorzichtig weer opbouwen en achteraf ijs leggen - het kost niks en leverde bij mij alvast meer resultaat: nu al 4 maand vollebak aan het sporten - blessurevrij, en zonder steunzolen
Goed dat ze jullie wel geholpen hebben, maar in mijn schoenen wil ik ze niet meer...
jaapi
daily client
185 posts
Climbing is not about holding on, it's about letting go...
8-6-2011
15:09
vanwaar kwamen de steunzolen??
Advies tot steunzolen gekregen van en laten opmeten bij medisch sportevaluatiecentrum Mensana (Sijsele). Zolen zijn gemaakt door orthopedisch centrum Deneweth (Gits), en 2x aangepast zonder dat ik verbetering merkte. Na ook nog eens die extra blessure heb ik ze definitief uit mijn schoenen gezwierd.
De bedoeling van mijn post in dit forum is echter niet om negatieve reclame te maken voor deze mensen, wel om te laten weten dat steunzolen bij mij averechts werkten... Gelukkig in mijn klimschoenen geen plaats voor steunzolen