Older newsRecent news
Competition
>
News 
Chloé Graftiaux 4th in Eindhoven

Chloé Graftiaux 4th in Eindhoven

What a great final. Chloé Graftiaux ended 4th of the last round of the IFSC Bouldering Worldcup in Eindhoven. She fought like a lion to finally get the place that nobody wants. Cherry on the cake: she finishes in the top 5 of the worldcup ranking.

The two other Belgian climbers involved took the 33th place: Magali Hayen and Nicolas Farcy.

By winning the final round in the Netherlands Japanese Akiyo Noguchi and Austrian Kilian Fischhuber win the 2009 title.

Complete results and pictures by Hube(0)


You must be logged in to leave a comment

Register


14/06/2009
Sterke prestaties van alle klimmers/sters wat een topevenement!!
Zij die er niet waren hebben echt iets gemist!
Van zulk een organisatie kunnen we hier in Belgie nog enkele jaren alleen maar dromen...

again very nice pics there hube

14/06/2009
Ikzelf was mee als organisatie aanwezig in Eindhoven, en heb enorm genoten van de wedstrijd die inderdaad knap was. Maar als jij in België droomt van een gelijkaardig evenement, dan slaap je al vele jaren, vermits te Klimax al vele jaren een wereldbeker doorgaat. Eén die trouwens onze noorderburen geinspireerd heeft tot dit evenement. Verder wil ik je nog meegeven dat dromen tot niet veel leid, maar mee organiseren en financieel steunen wel.

15/06/2009
met alle respect voor de WB in puurs, maar dat is zoals Werchter vergelijken met Poepkapelle kermis. Beiden zijn leuk, maar toch net niet hetzelfde. En in Poepkapelle dromen ze waarschijnlijk ook al jaren van een festival zoals Werchter.15/06/2009
Bravo Chloé

Ita

16/06/2009
Volledige uitzending van de finale. 109 minutes disponibles au total
http://www.worldcupboulder.nl/live/

Hube

16/06/2009
@ filip, worldcup puurs en world cup boulder van afgelopen weekend vergelijken is als appelen met citroenen vergelijken, beiden zijn fruit maar hebben verder niets met elkaar te maken (zoals radic het zo poetisch verwoordde) de sfeer die ik op de worldcup zag heb ik nog niet gezien in Puurs (met alle respect voor de organisatie)
en qua financieel steunen kunnen ze er hier in Belgie ook nog een voorbeeld aan nemen, en +100 vrijwilligers??? heb ik hier in Belgie nog niet zien gebeuren, het is gewoon een feit dat onze noorderburen op dit vlak een pak verder staan.

17/06/2009
@ kptzeppoz

vreemd dat de hollanders juist hetzelfde zeggen over de organisatie van Puurs: wij kunnen nog iets van jullie leren.
en dat hebben ze ook gedaan.

Wat betreft de sfeer: die wordt natuurlijk ook gemaakt door het publiek. Het is wellicht juist dat onze noorderburen iets flamboyanter zijn op dat vlak.

Maar verwar "sfeer" en "ambiance" niet met " (goede) organisatie".
Ik weet dat ik Eindhoven veel zaken maar nipt op tijd en met wat improvisatie in orde zijn gekomen. Dank zij de inzet van de vele vrijwilligers.


uiteindelijk zijn het de vrijwilligers die een evenement van de omvang van Puurs én Eindhoven doen slagen. En op dat vlak zijn ze zeker WEL vergelijkbaar, met name de omvang ervan en de regels die ze moeten respecteren (ISFC).

Gelukkig kan ook Puurs rekenen op massa's vrijwilligers.

En financieel... euh in België is de organisatie GRATIS. In nederland betaal je voor de finale 16,5 euro.
Nog een bewijs dat Nederlanders misschien iets meer over hebben om te genieten van de sport.

Maar qua organisatie hebben ze wel degelijk heel goed naar Puurs gekeken. Terecht.

18/06/2009
Beste kptzep......
Ik wil hier niemand afbreken of verdedigen, maar ik vind je uitspraken zo vergaande dat ik de onschuldige lezer hier niet op verkeerde sporen wil zetten. Beide wedstrijden zijn inderdaad verschillend, de ene is boulder en de andere speed en leed (nog enkel lead dit jaar). De sfeer was in Nederland inderdaad fantastisch, maar denk dat in de finale vooral het Belgische talent daar iets voor tussen zat. In de halve finale hadden onze noorderburen het geluk maar liefst 5 landgenoten aan te moedigen, iets wat de sfeer natuurlijk maar tot grotere hoogtes brengt. Ik heb op vraag van climbing.nl gratis mijn computer en mijn bescheide ervaring in wereldbekers mee ingezet, en moest ervaren dat er daar weinig niet proffesionele onbetaalde mensen mee zorgde voor het goede verloop van de wedstrijd. Dit zorgde voor proffesionele goede muziek, knappe verlichting en een duur prijskaartje. Over het aantal vrijwilligers wil ik het hier niet hebben, ik weet dat wij in Puurs er meer dan 150 hebben, maar gaan mij niet uitspreken over de wedstrijd in Eindhoven. Verder zou ik graag hebben dat je eens kijkt tussen de lijst van sponsers, Klimax heeft mee zijn best gedaan om deze wedstrijd mogelijk te maken, zowel op financieel vlak als op vlak van mijn onbetaalde inspanning (die ik trouwens met veel plezier gedaan heb). Maar ik wil stoppen met hier te zagen, in plaats van onder een onverstaanbare russiche naam op Belclimb iedereen af te schieten hoop ik je kanidatuur te verwachten om er mee voor te zorgen dat we meer dan 100 vrijwilligers te krijgen voor een wereldbeker in eigen land, we kunnen het, maar niet door te zagen op een forum. Plaats je kanidatuur maar op [email protected]

18/06/2009
deze kpt(kapitein) zeppoz rests his case, iedereen heeft hier duidelijk wel ergens gelijk en om deze discussie niet eindeloos te laten doorgaan en in mineur te laten eindigen zeg ik alleen dat ik het een fantastisch evenement vond.


Newsarchive 

News 
7th in Kranj, Anak Verhoeven ends up 4th of the World Cup 2014

Competition 7th in Kranj, Anak Verhoeven ends up 4th of the World Cup 2014

Last weekend, it is with a 7th place in Kranj that Anak Verhoeven finishes her first adults international season. Being very regular, the Belgian finishes like she started. With a place in the final. Anak got a 4th place in the general ranking.


Loic Timmermans in silver at the Youth World Championships in Nouméa

Competition Loic Timmermans in silver at the Youth World Championships in Nouméa

Loic Timmermans ends in a perfect way his youth career. He has been on so many podium since he is a young kid and got this morning his last medal. During the Youth World Championship that took place in Nouméa, the Belgian ended in silver in Junior.