All comments on routes, broken holds, difficulty, repetitions, bolting, birds... only in Belgium!
Title Posted by Replies Views Last reply    

Problemen Dave Bons enfants

Eddy Abts 7 1637 3-10-2012 22:23  

Last reply

Eddy Abts
daily client
57 posts

20-7-2012
22:56

 

Problemen Dave Bons enfants

Achteraan de Bons enfants is er een blok vanop de graat naar beneden gekomen via de schouw en het pad waar wordt afgedaald. De CAB heeft de situatie aan de voorkant gestabiliseerd met een net, maar er is nog een hoop puin en er zijn nog andere onstabiele blokken aanwezig. Maandag 23 juli wordt er verder door CAB opgeruimd. Ondertussen is de volledige sector zowel achteraan als aan de voorkant onveilig. Linten en waarschuwingsborden zijn aangebracht.

 

 

dirk v o
addict
243 posts

24-7-2012
22:06

 

ah, goed da'k da weet, 'k er een paar dagen voordien nog op gekropen

 

 

Eddy Abts
daily client
57 posts

25-7-2012
16:59

 

Maandag werden de losse stenen bovenaan de Bons Enfants opgeruimd en volgens de directeur rocher van de CAB is de toestand nu voldoende gestabiliseerd en mogen de linten verwijderd worden. Als ik tijd heb doe ik dat morgen 26/7. In de schouw achteraan, waar afgedaald wordt, heb ik een paar jaar terug een aantal haken geplaatst, zodat men er kan zekeren. In al de routes, vooral de relatief gemakkelijke, zoals aan de bons enfants in Dave moet men rekening houden met mogelijke steenslag. Er wordt nu eenmaal buiten geklommen op rots en niet op plastiek ! Het gebruik van een helm is in dit soort terrein onontbeerlijk en kan je leven redden bij kleine steenslag. Onder de rotsen picnikken, kinderen doen spelen, enz is misschien ludiek maar zeker niet verstandig, vooral dit jaar waar een opvolging van regen en droogte heel wat stenen heeft gedestabiliseerd. Geef ook het voorbeeld. Een voorklimmer zonder helm die de naklimmers of cursisten een helm doet dragen is niet geloofwaardig !!!

 

 

Eddy Abts
daily client
57 posts

16-9-2012
13:44

 

Terug problemen bovenaan Bons Enfants ...

De volledige graat bovenaan de Bons-enfants, daar waar men onder het blok doorkruipt, is momenteel terug onstabiel. De zones zijn aangeduid met linten en waarschuwingsborden. In de schouw achteraan waar afgedaald wordt liggen losse stenen. Op het grote pad boven de bunker dient men de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen om tijdig de zone waar steenslag kan voorkomen te kunnen verlaten. CAB zal op 29 september proberen de zaak te stabiliseren. Alle hulp hierbij is welkom. .

 

 

Eddy Abts
daily client
57 posts

30-9-2012
18:53

 

Bovenaan de Bons-Enfants is de toestand gestabiliseerd. Maar de schouw om af te dalen zit nog vol brokstukken en is in echte hooggebergtesfeer - Ondanks de haken dus uiterst gevaarlijk. Het zal waarschijnlijk een paar maand duren voor CAB dit volledig zal kunnen opkuisen. Op het grote pad boven de bunker liggen nog een paar grote onstabiele blokken. CAB zoekt naar een oplossing om die in de komende dagen of weken op te ruimen. Het beste is ter plaatse te vragen welk de wisseloplossingen zijn.

 

 

gebrilde smurf
regular
29 posts

30-9-2012
23:49

 

Ter plaatse vragen? Als wij daar klimmen zitten we daar meestal alleen. Nooit op zaterdag en zondag. Zalig daar klimmen in de week op het middaguur. Of om 17 uur als iedereen weg is.
Ne goei soldaat trekt wel zijn plan.

 

 

gebrilde smurf
regular
29 posts

3-10-2012
22:23

 

Met dank aan den Eddy voor het doormailen van de manier om daar naar beneden te geraken. Jammer van het weer, 't zal niet voor deze week zijn.
En nog een dank dat Eddy daar wat doornen gaat verwijderen.
Er zouden er zo meer moeten zijn.